Daca te intrebi care este diferenta dintre parchet stratificat si parchet masiv iti vom oferi in cele ce urmeaza toate detaliile de care ai nevoie. Parchetul clasic este facut dintr-o singura bucata de lemn si placile care se obtin pot sa aiba grosimi intre 9 si 23 mm.
Parchetul stratificat este facut din mai multe straturi de lemn care sunt dispuse incrucisat. Lucrul acesta ii creste rezistenta si ii da o mai buna stabilitate reducand miscarea naturala a lemnului cu pana la 70 la suta. Pentru a instala cele doua tipuri de parchet va fi nevoie de un suport cat mai plan si cat mai drept, uscat si curat.
Montajul parchetului clasic are nevoie de adeziv si se asteapta cateva zile pentru a se usca dupa care se lacuieste. Parchetul stratificat Tarkett nu are nevoie de adeziv pentru a fi montat si beneficiaza de un sistem T lock care ii asigura cele mai stranse imbinari si rezistenta. Totul este aproape insesizabil si in lus, placile vin la pachet cu lac ecologic din fabrica.
Faptul ca este vorba despre un material frumos si cald, dar dur in acelasi timp face ca parchetul sa fie potrivit in casa. De asemenea ofera personalitate spatiului deoarece in functie de partea folosita din copac capata o serie de aspecte si trasaturi unice.
Ai posibilitatea sa optezi pentru placi elegante cu tonuri deschise si un design al lemnului cat mai temperat sa ai si posibilitatea de a merge pe variante mult mai atractive cu diferite combinatii de culori si dungi.
Atunci cand mergi pe ideea unui design minimalist in spatiu, utilizand culori neutre si calde propunerea noastra este sa fii creativ la nivel de pardoseala si sa alegi un parchet de stejar rosu american. Nuantele sale de maroniu, rosu si roz dau o nota speciala camerei. Pentru interioarele albe alege o nuanta deschisa la parchet si un design al fibrelor calm asa cum este si modelul.
Parchetul din lemn laminat este stabil, excelent fata de beton si mai usor de instalat decat podele din lemn masiv.
Podelele laminate consta din straturi de lemn cu un finisaj interesant la suprafata. Exista si podele laminate cu finisaj din plastic insa sunt foarte artificiale. Puteti alege dintr-o gama larga de placi de pardoseala. Stratul superior al placilor lungi consta, de obicei, din benzi mai inguste pentru a imita mai bine podelele din lemn masiv. Placile au limbi si caneluri precise pentru imbinari stranse.
In functie de grosimea stratului superior de "uzura", pardoselile laminate pot fi slefuite si refinisate de la zero la patru ori.
Tehnica de asamblare sub forma de podele flotante
Cu tehnica pentru podele flotante, nu fixati podeaua pe substrat. Mai degraba lipiti sau prindeti marginile placilor impreuna pentru a crea o foaie solida care se sprijina pe niste picioruse. Aceasta tehnica functioneaza bine pe beton, precum si pe podele de lemn. O podeaua plutitoare trebuie sa fie libera sa se extinda si sa se contracte. Folositi tranzitii speciale pentru a acoperi marginile unde podeaua intalneste mocheta, praguri, scari si alte tipuri de pardoseli.
In cele din urma, articulatiile vor avea un model obisnuit si pot afecta aspectul, mai ales la podelele mai deschise. Articulatiile vor fi mai proeminente pe panourile laterale.
Piesele de tranzitie pot distrage atentia. Asigurati-va ca sunteti confortabil cu aspectul lor.
Indepartarea placilor deteriorate pe o podea lipita la muchii este dificila. Va trebui sa apelati la un profesionist.
Unele tipuri sunt considerate potrivite pentru zonele potential umede - bucatarii, bai, subsoluri - dar exista un anumit risc. Cititi cu atentie garantia.
O podea flotanta este usor de asezat, dar necesita abilitati simple de tamplarie pentru margini si zone de tranzitie. In cazul lipirii marginilor, utilizati cleme speciale pentru a va asigura ca imbinarile raman stranse pana cand lipiciul se usuca. Inchiriati sau cumparati aceste cleme de la distribuitorul de pardoseala.
Cele mai multe tipuri de pardoseli laminate pot fi lipite pe un substrat de lemn sau pe beton uscat. Cu toate acestea, atunci cand lemnul se contracta, o podea lipita este mai predispusa la goluri la nivelul articulatiilor decat o podea flotanta.
Aceasta nu este o alegere buna in zone potential umede sau umede cum ar fi bucatariile, baile si subsolurile.
Podelele lipite sunt usor de asezat. Utilizatorul are nevoie de experienta minima in tamplarie pentru a le monta. Inchiriati un capsator special pentru pardoseli proiectat pentru grosimea pardoselii.