Daca vrei sa redecorezi aspectul podelei din sufrageria ta sau chiar din bucatarie si din dormitor, parchetul laminat poate sa fie cea mai simpla si mai rapida solutie. Citeste articolul nostru pentru a afla cat de usor este sa montezi parchetul laminat.
In ultima vreme cea mai buna metoda de finisare pentru podele a devenit placarea podeleleor cu parchet laminat. Toti producatorii moderni de pardoseli fac placi de parchet din diverse culori, modele si suprafete rezistente la apa si detergenti, care asigura conexiunea fiabila a elementelor intre ele cu ajutorul unor sisteme de click. Astfel costul pentru a face o podea de parchet laminat este minim pentur ca instalarea este usoara si rapida si nu necesita o calificare foarte buna a montatorului.
Un alt avantaj foarte important al sistemului de finisare este faptul ca podelele pot sa fie demontate usor si puse intr-o alta incapere.
Parchetul va trebui sa fie transportat cu grija direct in ambalajul original. Folositi fiecare pachet de parhcet pana la capat inainte de a deschide unul nou.
Daca trebuie sa depozitezi parchetul pentru o perioada lunga de timp inaintea montajului este recomandat ca acesta sa fie pus orizontal in ambalajul sau original intr-o camera incalzita.
Legat de transport, avand in vedere si gabaritul pachetelor de parchet si gruetatea lor iti recomandam sa le comanzi cu transport online sau inclus cu livrare prin curier. Astfel vei scapa de grija transportului. Marfa se poate livra direct acasa inainte de a plati ramburs.
Dupa ce ai cumparat parchetul pasul urmator este sa il aclimatizezi cu spatiul unde se va monta. Lucrul acesta se va face prin depozitarea pachetelor care nu au fost deschide la timp pentru minim 48 de ore inainte de a le monta in incapere. Lucrul acesta impiedica deformarea si flambarea.
In perioada de aclimatizare nu pune pachetele pe parchet in picioare pe langa perete pentru ca placile au toate sansele sa se indoaie si se vor deforma iar in final nu vei mai putea sa le imbini. Pentru depozitare doar lasa-le in jor pe orizontala unul peste altul.
Montajul parchetului laminat se va face la o temperatura ambientala de cel putin 18 grade Celsius, o temperatura a podelei de minim 15 grade celsius, o umiditate relativa intre 50% si 60%. Toate conditiile de genul acesta trebuie sa persiste in primele zile de la instalare. Pastreaza ferestrele si usile inchise atunci cand pui parchetul pe podea.
Incercati sa va modificati podelele si nu stiti de unde sa incepeti? Podele din lemn ar trebui sa fie prima idee. De ce? Pardoseala din lemn creeaza un fundal deosebit pentru orice interior contemporan, functionand in acelasi timp ca un aspect cheie al caracterului istoric al casei.
Unul dintre multele avantaje ale unei podele din lemn este ca aspectul lemnului natural functioneaza bine cu multe stiluri de decorare, permitand versatilitatea atunci cand redecorati. Dar alegerea culorii pardoselilor din lemn ar trebui sa se bazeze pe mai multi factori.
Podelele din lemn de culoare alba si gri deschis sunt perfecte pentru camerele cu trafic redus, iar culoarea luminii lor va spori spatiul intr-o camera.
Pardoselile din lemn subtiri cu aspect de miere vor deghiza murdaria si vor crea o atmosfera placuta, ideala pentru un spatiu mare, in plan deschis. Mai putin contemporane decat finisajele pentru pardoseala care imita lemnul, tonurile medii sunt perfecte pentru a crea un finisaj relaxat, traditional.
Podelele din lemn de culoare inchisa vor crea o atmosfera mai formala si mai intima intr-o camera, dar pot fi folosite si in spatii in stil industrial cu un finisaj inteligent, contemporan, mai ales daca este folosit ca fundal pentru a afisa mobilierul de culoare deschisa.
Ar trebui sa alegeti lamele inguste sau late? Lamelele mai inguste au tendinta sa para mai traditionale decat cele mai late, in timp ce placile de parchet mai late se potrivesc si integreaza mai usor in orice decor interior.
Daca aveti in vedere latimea si lungimea lamelelor pentru o camera mica, cele mai lungi vor face spatiul sa para mai mare, deoarece podeaua insasi va fi mai simpla. Intr-o incapere mare, utilizati benzi subtiri, scurte pentru un design mai complex..
Foioasele, cum ar fi stejarul, artarul si ciresul, se numara printre cele mai durabile specii, facandu-le ideale pentru un aspect de lunga durata intr-o gospodarie aglomerata. Cu toate acestea, ele sunt si cele mai scumpe alegeri de pardoseala din lemn.
Daca aveti un buget redus puteti opta pentru o specie mai moale, cum ar fi pin. Acesta va avea tendinta de a arata zgarieturile mai repede, dar poate fi refacut si pictat din cand in cand pentru a se mentine ca nou.
Cele mai multe podele din lemn vor veni in fabrica pre-finisate, ceea ce inseamna ca culoarea si stralucirea lor vor fi asa cum le-ati vazut in showroom si ca se vor mentine asa foarte mul tomp. Puteti, totusi, sa cumparati placi nefinisate pentru a le picta la domiciliu.
Pictura, de obicei rezervata placilor ieftine de pin, va ofera libertatea de a crea o schema de culori la alegere.
Ulei sau lac pentru podele din lemn? Ambele ofera un nivel bun de protectie, insa aspectul difera: lacul va va oferi un finisaj dur, dar mai stralucitor, in timp ce uleiul va arata mai natural, dar este mai predispus la zgariere. Trucul este de a testa ambele finisaje pe o sectiune mica pentru a vedea pe care il preferati.